Messujen taustaa

Ruukin kyläyhdistys on vuosia järjestänyt Ruukin luomu- ja lähituotemarkkinoita syyskuussa Ruukin maaseutuopistolla. Kun Oulusta kantautui keväällä 2016 tieto, että Oulun puutarhamessuja ei järjestetäkään, kyläyhdistys päätti järjestää puutarhamessut Ruukissa.

Viimekeväisen tapahtuman jälkeen olimme yllättyneitä ja iloisia tapahtuman saavuttamasta suosiosta. Se sai meidät lopullisesti vakuuttumaan, että pohjoinen Suomi ansaitsee jokavuotisen laajemman puutarhatapahtuman.

Tarkoitus on tehdä tapahtumasta kaikkien puutarhaharrastajien vuosittainen kokoontumispaikka. Messut pitäytyvät tiiviisti puutarhateemassa, vain lähiruokaa otetaan rajoitetusti tarjolle.

Puutarhamessut ovat tänä vuonna lauantaina 20.5.17 klo 10-16 Ruukin hevoskeskuksessa (ent. Pohjois-Suomen hevosurheilukeskus), maaseutuopiston välittömässä tuntumassa. Ajankohta on valittu sellaiseksi, että mahdollisimman monet kasvit voi silloin istuttaa suoraan kasvupaikalleen.

Olemme valinneet vankan asiantuntemuksen tapahtuman kantavaksi voimaksi. Hankimme vuosittain vaihtuvien teemojen puitteissa eri alojen asiantuntijoita pitämään tietoiskuja viime vuoden malliin. Näiltä esiintyjiltä voi sitten päivän mittaan käydä henkilökohtaisestikin kyselemässä mieltään askarruttavista puutarha-asioista. Kävijät voivat vapaasti esittää toiveitaan tietoiskujen aihealueista ja kommentoida muutoinkin tapahtumaa. Palautetta voi antaa suoraan järjestäjille tai vaikkapa anonyymisti täällä.

Haluamme tehdä tapahtumasta sopivasti "kotikutoisen", lämminhenkisen puutarhaihmisten kohtaamispaikan.


Olette sydämellisesti tervetulleita.


Ruukin kyläyhdistys ry.

Yhteyshenkilö:
Minna Luoma 040 0704082 s-posti: ruukinpuutarhamessut@gmail.com

Myyntipaikkatiedustelut:
Inga Nuojua 041-5459033 s-posti: inga.nuojua@gmail.com